Apple Carplay & Android Auto

Hvis du falder over SmartPhone Link over dit næste biltilbud eller bare på den udstyrliste du kigger på, så ved du nu dette dækker over to ting. Den ene er Apple Carplay som findes under AppStore på din telefon. Den anden er Android Auto, som findes under Google Play også på din telefon.

Apple Carplay – Fungere fantastisk

Hvis man kigger på Apple Carplay, som er til iPhone bruger har du en bred vifte af muligheder. Disse muligheder består af dine standard applikationer, som for eksempel Maps, beskeder, Podcasts og andre Apps som Spotify. Dette giver mulighed for nem adgang af dine sange eller din yndlingsbog uden at skulle have telefonen frem. Derudover har du muligheden for at få Siri til at ringe, læse eller skrive tekstbeskeder for dig igennem stemmegenkendelse, så du aldrig behøver at tage dine hænder fra rettet. Derudover vælger folk typisk Apple Carplay funktionen grundet Maps funktionen og på den måde får de adgang til et navigation system der billigere end Volvo Sensus Navigation. Dog skal man være opmærksom på når du vælger Apple Carplay og bruger Maps app’en at kortet kun bliver vist på skærmen i midten og ikke i føredisplayet.

Måden du henter Apple Carplay til din Volvo…

  1. Sørg for din Volvo besidder Smartphone link. Hvis du ikke har Smartphone link kan du få det eftermonteret på alle nye modeller efter modelår 2018 undtagen V40/V40 Cross Country.
  2. Derefter skal du hente de udvalgte apps du gerne vil have både på din telefon og i selve bilen. Dette kræver kun adgang til internettet.
  3. Du vil opleve man skal logo in på de forskellige apps før man for eksempel får adgang til Spotify da dette er en betalings tjeneste og kræver abonnement.

Android Auto – Dårligt nyt…

I Damark har Android brugere store problemer med at bruge Android Auto. Goolge og arbejder stadigvæk på at lave en officiel brugerplatform. Dog har de lanceret en uofficiel version, så stadigvæk har lang vej endnu og de danske bilejer oplever mange problemer med systemet. Så hvis du benytter en telefon, som anvender Android Auto har de fra deres side ikke lavet en version som fungere til Volvo’ modeller endnu. Dette problem har stået på længe og man ved stadigvæk ikke om Android Auto har tænkt sig at lave en version til Volvo. Bilen er dog forberedt og venter kun på deres teknologi kommer efter. Nogen har dog løst problemet ved at købe nyere samsung telefoner hvor det virker, men det er langt fra sikkert den vil virke på din telefon og din næste bil. Grunden til de nyrer modeller virker er fordi de har forskelligt styresystemer og bedre teknologi end de gamle telefoner.